De Dag van de Bedrijfshulpverlening

dagvdbhv

Inleiding

De veiligheid van medewerkers op de werkvloer is van cruciaal belang voor elke organisatie. Op de Dag van de BHV staat de schijnwerper op de bedrijfshulpverlener. Dit vindt plaats op maandag 6 november 2023. Een dag gewijd aan het eren van degenen die klaarstaan om in tijden van nood hulp te bieden en een veilige omgeving te garanderen voor iedereen op de werkplek. Ook wij van de BHV app doen mee aan deze Dag van de BHV

De Dag van de Bedrijfshulpverlening is een gelegenheid om het bewustzijn te vergroten over het belang van bedrijfshulpverlening. Ons doel is om medewerkers en werkgevers bewust te maken van de cruciale rol die bedrijfshulpverleners spelen in noodsituaties en om de betrokkenheid bij veiligheidsprotocollen te vergroten.

Activiteiten op de Dag van de BHV

Op deze Dag van de BHV worden verschillende activiteiten georganiseerd door de organisatie van de Dag van de BHV om de aandacht te vestigen op bedrijfshulpverlening. Denk hierbij aan:

  • Interactieve trainingssessies om werknemers basis-BHV-vaardigheden bij te brengen.
  • Simulaties van noodsituaties om de respons vaardigheden te testen en te verbeteren.
  • Workshops over EHBO-technieken en het gebruik van veiligheidsapparatuur.
  • Inspirerende verhalen en getuigenissen van bedrijfshulpverleners die levens hebben gered.

Meer lezen over deze activiteiten? Ga dan naar https://www.dagvandebhv.nl/activiteiten/ 

Hoe kan jij bijdragen aan deze dag?

Of je nu een werkgever, werknemer of gewoon geïnteresseerd bent in veiligheid, iedereen kan bijdragen aan de Dag van de BHV:

  • Neem deel aan de geplande activiteiten en workshops.
  • Verspreid bewustwording via sociale media en gebruik relevante hashtags zoals: #dedagvandebhv #dvdbhv #bhv #bhvervanhetjaar. #bedrijfshulpverlening
  • Erken de inzet van bedrijfshulpverleners binnen jouw organisatie.

Conclusie

De Dag van de Bedrijfshulpverlening op 6 november 2023 is een uitgelezen kans om veiligheid op de werkvloer naar voren te brengen en de mensen te eren die zich inzetten voor de bescherming van anderen. Laten we deze dag aangrijpen om onze waardering te tonen, onze kennis te vergroten en ons gezamenlijk in te zetten voor een veiligere werkplek.

Categories: Veiligheid