Eneco

‘Wij van Eneco, zijn enthousiast over de BHV app, helemaal van deze tijd’. (Locatie Rotterdam)

eneco-logo-de-bhv-app

1200

Medewerkers
op een drukke dag

61

BHV’ers

eneco-klantcase-de-bhv-app

Wat doet Eneco?

Eneco is een duurzame energiemaatschappij. Zij wekken energie op met o.a. windmolens en zonneparken, verkopen en verhandelen energie. Ook verkoopt Eneco: zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen voor elektrische auto’s en isolatie voor jouw huis. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn ook voor de klant. Zo draagt Eneco bij aan de versnelling van de energietransitie om de aarde leefbaar te houden voor de volgende generaties.

Wat betekent veiligheid binnen Eneco?

Veiligheid staat bij Eneco heel hoog in het vaandel. Omdat ze de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers willen waarborgen bij al haar activiteiten hebben ze al een goed werkende en ervaren BHV organisatie. Communiceren deden ze voorheen door gebruik te maken van piepers.

de-bhv-app-veiligheid
de-bhv-app-vacature

Wat was de BHV uitdaging van Eneco?

De uitdaging binnen Eneco was dat zij nog steeds gebruik maakte van piepers. Deze piepers waren ook aan vervanging toe. Daarom werd er overwogen om misschien de piepers niet meer te gebruiken of nieuwe aan te schaffen.

Na veel overleg en brainstormen kwamen zij tot de conclusie dat de wens er was voor een app. Belangrijke eisen in deze zoektocht waren dan ook: privacy, de kosten en gebruiksvriendelijkheid.

De oplossing

Eneco vond de oplossing in de BHV app van StandBy Solutions. Het was erg belangrijk dat de app aansloot bij de wensen van de BHV medewerkers en dat deze gebruiksvriendelijk was. Daarnaast wilde zij graag dat de portofoon functie in het totaalpakket zat. Dat was bij de app van StandBy het geval. Daarom kreeg StandBy Solutions de voorkeur boven die van een concurrent.

Deze app maakte gebruik van praktische functionaliteiten zoals bijvoorbeeld:

  • Automatische aanwezigheidsdetectie
  • Portofoon Functie
  • Mogelijkheid tot oefenen online van de BHV.
de-bhv-app-oplossing
de-bhv-app-account-manager

‘Beter inzicht in aanwezigheid BHV’ers’

De BHV app wordt momenteel op meerdere locaties gebruikt, met het uiteindelijke doel dit op alle Eneco locaties te gaan gebruiken. Zo hebben we altijd een duidelijk inzicht in de beheeromgeving op welk moment en waar de BHV’ers aanwezig zijn. Als er een incident plaatsvindt hebben zij snel inzichtelijk hoeveel BHV’ers er aanwezig zijn.

De overstap van de pieper naar de BHV app is soepel verlopen volgens de BHV’ers bij Eneco en hebben alle BHV medewerkers de app nu in gebruik.

Wil je meer weten of wil je net zoals Eneco ook gebruik maken van de portofoonfunctie?

Lees meer