de-bhv-app-vacature

Vacature B2B Marketeer

Heb je passie voor marketing en het creëren van pakkende content in een B2B omgeving? Heb je nog niet veel jaren ervaring, maar wil je toch een strategische marketingrol? Wil je bij een organisatie werken waar je echt het verschil kan maken en je ideeën meteen kan uitvoeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de rol en de organisatie

Je komt te werken bij StandBy Solutions, een innovatief tech bedrijf met een gezonde en gezellige hands-on cultuur. We hebben een platform ontwikkeld waarmee BHV-ers snel en makkelijk met elkaar kunnen communiceren in een noodsituatie. Hierdoor helpen we elke organisatie een veilige werkomgeving te creëren voor hun personeel.

Het belangrijkste doel van deze rol is het genereren van kwalitatieve leads voor het sales team.

Deze rol is een combinatie van strategie en vooral uitvoering. Je krijgt in verregaande mate de vrije hand om vorm te geven aan de marketingstrategie en uitvoer van de marketingplannen. M.a.w. als je een idee hebt, hoef je niet langs lagen van hiërarchie om toestemming te vragen, maar kan je het meestal meteen uitvoeren. We verwachten dat je hands-on aan de slag gaat met het produceren van content en opzetten en managen van campagnes.

Belangrijkste taken

Jij bent de baas van de marketingafdeling. Je staat er echter niet alleen voor. Vanuit de directie krijg je begeleiding zodat jij je kan ontwikkelen naar een echte allround marketing expert. Het betekent dat jij van begin tot eind kan bepalen wat we doen aan marketingactiviteiten. Waar liggen de commerciële kansen, welke content kunnen we produceren, en hoe kunnen we onze doelgroep het beste bereiken?

Alle taken zijn afgestemd op het genereren van leads. Concreet zul je de volgende taken uitvoeren:

 • Marketingstrategie bepalen in samenspraak met het salesteam en directie
 • Produceren van een breed scala aan content. Denk aan webpagina’s, webinars, brochures, ebooks, whitepapers, video’s etc.
 • Marktonderzoek uitvoeren. B.v. om klanttevredenheid te meten, trends en/of commerciële kansen te identificeren, etc.
 • Opzetten en managen van (paid) online campagnes. B.v. SEA, LinkedIn advertising, e-mail marketing
 • Samenwerken met marketing afdelingen van partners om gezamenlijk marketing initiatieven op te zetten
 • Opzetten en managen van offline campagnes zoals beursevenementen
 • De website beheren en continu verbeteren (SEO)

Over jou

Je bent ondernemend en gepassioneerd over marketing en alles erbij komt kijken. Je staat aan het begin van je marketing carrière, maar je wilt toch een grote rol spelen in een organisatie. Jij bent dé persoon die andere bedrijven enthousiast maakt over onze BHV oplossingen.

Mocht je een lijst willen die je kan afvinken, zie onderstaande kwalificaties waar we aan denken:

 • Relevante WO/HBO opleiding
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten voor websites en/of ebooks/whitepapers
 • Zelfstarter
 • Ervaring met een CMS, b.v. WordPress, Drupal
 • Enige ervaring met e-mail marketing

 • Pre: Enige ervaring met SEA of social media advertising

 • Pre: 1-3 jaar ervaring als marketeer bij een B2B organisatie
 • Pre: Kennis van en ervaring met de software branche

Over StandBy Solutions

StandBy Solutions bouwt software voor BHV-ers. We zijn onderdeel van de Almende Groep waar zelforganisatie een kernprincipe is. De cultuur is informeel en de lijnen zijn kort. Hoe meer verantwoordelijkheid je neemt, hoe minder grenzen er zijn aan de invulling van jouw werkzaamheden. Als je graag initiatief neemt, heel veel ideeën hebt en deze ook wilt uitvoeren zal je je thuis voelen.

Ons kantoor is gevestigd in hartje Rotterdam pal naast het Centraal Station in het iconische Groothandelsgebouw. Je komt te werken in een jong en gezellig team en werkt direct met de directie.

Klinkt deze rol je als muziek in de oren?

Solliciteer dan via onderstaand formulier.