Medior Android developer

developer
StandBy Solutions Rotterdam
Geplaatst 3 maanden geleden

Functie: De Android applicatie van het StandBy systeem maakt gebruik van innovaties om de aanwezigheid van gebruikers te detecteren. We zoeken naar Android ontwikkelaar met enkele jaren ervaring ter versterking van ons team. Je bouwt mee aan de nieuwste functionaliteiten op het gebied van (indoor)lokalisatie, messaging en spraakcommunicatie.

We zoeken iemand die zelfstandig (maar uiteraard met hulp van het huidige ontwikkelteam) de bestaande Java Android applicatie kan uitbreiden, onderhouden en voorzien van (bug)fixes. Iemand die op de hoogte is van de laatste Android ontwikkelingen, nieuwste API’s, maar ook van de mogelijkheden en onmogelijkheden van nieuwe functies/Android versies (SDKs).

De StandBy applicatie maakt gebruik van de laatste technieken en zoekt de rand op van wat er mogelijk is met nieuwe technologie. Dit doen we onder andere op het gebied van (indoor) lokalisatie, spraaktechnologie en alarmeringstechnieken (gebruik van de applicatie bij noodsituaties).

We zijn altijd bezig met het experimenteren met nieuwe technieken (API’s) om functies sneller, beter en krachtiger te maken voor onze klanten. We zoeken daarom iemand die ook interesse heeft in, en kennis van, het ontwikkelen van nieuwe Android applicaties/modules.

Jouw profiel: Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van informatica (ICT en/of mediatechnologie) en meer dan twee jaar ervaring als Android ontwikkelaar. Je hebt kennis van Java (en eventueel Kotlin) en bent bekend met geavanceerde mogelijkheden van de door Android (en Google Play Services) ondersteunde diensten. Ook ben je bekend met technologieën als GIT, REST API’s en JSON. Ook kun je de code en de applicatie op gestructureerde wijze testen. Je bent daarnaast in staat om zelfstandig een applicatie van A tot Z te ontwikkelen: van een idee, met uitwerking en code tot een applicatie in de Google Play Store.

De inbreng van nieuwe technologieën of alternatieven wordt op prijs gesteld. Je bent sociaal, spreekt naast Nederlands goed Engels en weet je eigen werk goed te organiseren. Je komt te werken in een klein team in Rotterdam centrum. StandBy Solutions groeit snel en biedt mede daarom mooie groeikansen. Je bent leergierig en niet bang om nieuwe mogelijkheden op een systematische manier te verkennen en anderen hiervoor te enthousiasmeren.

We bieden: Een passend salaris, een spannende en innovatieve ontwikkelomgeving, flexibele werktijden en de mogelijkheid om 5 dagen extra onbetaald verlof op te nemen. We gaan goed met elkaar om waardoor alle aandacht uit kan gaan naar ontwikkelen en we houden van een open en gelijkwaardige structuur op de werkvloer. Mocht je een passie hebben naast je werk bijvoorbeeld een bestuursfunctie, topsport of ouderschap dan houden we daar rekening mee door je een passend contract aan te bieden.

Voor meer informatie of sollicitatie kun je mailen of bellen naar: Duco Ferro 0627033823 (dferro@standbysolutions.nl) of mailen naar jobs@standbysolutions.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.