Klantenservice medewerker

team
StandBy Solutions Rotterdam
Geplaatst 9 maanden geleden

StandBy Solutions is op zoek naar één of meerdere sociale, vriendelijke, klantenservice / helpdesk medewerkers die onze klanten zowel telefonisch alsook via e-mail vriendelijk te woord kunnen staan. De helpdeskmedewerker krijgt intern een training over het product van StandBy (mobiele app en webapplicatie) zodat klanten optimaal geholpen kunnen worden.

StandBy is een aanwezigheidssysteem voor facilitaire dienstverlening, bedrijfscommunicatie en veiligheid op de werkplek (BHV organisaties). StandBy detecteert de aanwezigheid van personen en apparaten in gebouwen en gebieden. De applicatie bevat een module om gericht bepaalde groepen hulpverleners te alarmeren op basis van hun vaardigheden, locatie en beschikbaarheid.

Helpdeskmedewerker / Klantenservice

Klanten kunnen jouw als helpdeskmedewerker bellen en e-mailen met problemen, tips/suggesties of met een adviesverzoek. Waar mogelijk helpt de klantenservice de klant direct om een probleem op te lossen. Technische problemen worden geïnventariseerd en afgehandeld in samenspraak met de technische afdeling. Tips, adviezen en suggesties worden door de helpdesk medewerker geïnventariseerd en gedeeld met het ontwikkelteam en/of management.

Naast de afhandeling van het eerste klantcontact zijn er (afhankelijk vd wensen van de kandiaat) mogelijkheden om de volledige klantenservice dienstverlening te verbeteren: Helpdeskmedewerkers weten als geen ander welke problemen klanten het meest ervaren en hoe deze kunnen worden opgelost. Met deze kennis is de helpdeskmedewerker in staat om handleidingen aan te passen/aan te maken, eventueel video’s op te nemen met uitleg of andere nieuwe vormen van uitleg aan de klant aan te bieden. Het uiteindelijke doel hiervan is om te zorgen dat veelvoorkomende problemen van klanten minder vaak zullen voorkomen. Hierbij is er ook de mogelijkheid om samen te werken met het ontwikkelteam om aanpassingen te maken aan de mobiele en/of webapplicatie, bijvorobeeld door de gebruiker beter/sneller/completer te informeren over bepaalde zaken en op die manier te voorkomen dat een probleem ontstaat bij het gebruik van de StandBy applicatie.

Online solliciteren

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is verplicht.