Facilitair

Facilitair

Ruimtegebruik

Bezetting pand
Zie wat de bezetting is van het pand, welke panden en ruimtes worden gebruikt en wanneer. Deze informatie biedt de facilitair beheerder gedetailleerd inzicht in de efficiëntie van het huidige ruimtegebruik. Een tekort aan ruimte of juist een overschot kan op deze manier snel en objectief worden vastgesteld. Vervolgens kan besloten worden om extra ruimte te creëren of juist ruimte (tijdelijk) af te stoten.

Bezettingstatistieken
StandBy genereert ook grafieken en managementinformatie. Zo is inzichtelijk hoe effectief StandBy wordt ingezet. Ook geef het inzicht over een langere periode. Krijg bijvoorbeeld te zien hoeveel ruimtes er daadwerkelijk nodig zijn tijdens (school)vakanties of andere periodes.. Exporteer ook informatie in grafieken en tabellen.

Energiegebruik

Door informatie over de aanwezigheid van medewerkers te combineren met energiegebruik zijn er slimme functionaliteiten mogelijk die energie besparen. Hiervoor maken wij gebruik van Crownstones. Dit zijn beacons die ingeplugd worden in het stopcontact of zelfs in de wandcontactdoos worden ingebouwd. Daarnaast kunnen Crownstones behalve detectie ook energie meten en apparaten aan- of uitzetten. Door het combineren van de functionaliteiten en de aanwezigheidsinformatie kunt u op een slimme manier energie besparen.

Automatische verlichting per ruimte
Bespaar stroom door automatisch licht, computers en multifunctionals uit te schakelen als de laatste medewerker het pand of afdeling heeft verlaten. Of standaard gaan de lampen uit na 19.00 uur, behalve op plekken waar medewerkers overwerken.

Energiemeting en -monitoring
Informatie over energieverbruik per ruimte wordt gevisualiseerd de applicatie. Hierdoor kunt u snel energierovende apparaten opsporen en mogelijk uitschakelen. Ook afwijkend energiegebruik heeft u zo snel in beeld.

Dienstverlening

Facilitair beheer gaat gepaard met facilitaire dienstverlening. De inzet van ondersteunend personeel kan aanzienlijk worden verbeterd door gebruik te maken van aanwezigheidsdetectie. Er ontstaan interessante use cases voor technische medewerkers, receptieloze organisaties en schoonmaak.

Cleaning services
De locatiegegevens van medewerkers zijn waardevol voor het schoonmaken. Met deze informatie hoeft de cleaning service alleen de ruimtes schoon te maken die daadwerkelijk gebruikt zijn. Niet- of weinig gebruikte ruimtes wordt overgeslagen.

Support services ICT
Krijg alleen medewerkers van de afdeling ICT aan de telefoon die aanwezig zijn. Of vraag om hulp ter plekke aan een ICT-collega via de StandBy app. De dichtstbijzijnde en beschikbare ICT-medewerker krijg de melding en kan zo snel mogelijk helpen. Maak bijvoorbeeld ook meldingen van kapotte apparatuur kunnen worden ingediend via de app. De locatie wordt meegegeven aan de melding zodat de afdeling ICT precies weet waar de apparatuur zich bevindt.

Property services & Onderhoud
Technische medewerkers krijgen tijdens hun rondes door het pand heen locatiegebaseerde berichten als zij een ruimte betreden. Hierdoor krijgen ze te zien wat er kapot is in welke ruimte. Deze berichten zijn afkomstig van medewerkers die ongeregeldheden of defecten zien in het pand en melden in de StandBy app.

Gastvrijheid & receptie
Laat bezoekers zich bij de receptie aan- en afmelden. Hierdoor is informatie beschikbaar wie er aanwezig is in het pand i.v.m. calamiteiten. En de gastvrouw of -heer krijgt een notificatie op de telefoon dat zijn of haar gast gearriveerd is. Ook is StandBy inzetbaar voor receptieloze organisaties: laat bezoekers zich aanmelden via een scherm en verwijs ze door naar de zitplekken waar zij op hun gastheer of -vrouw kunnen wachten.

Catering services
Houd in de gaten hoeveel personeel er in de kantine of koffieruimte is (geweest). De drukte in combinatie met informatie over de bezetting van de afgelopen dag of weken, geeft een indicatie of bijvoorbeeld het koffieapparaat bijgevuld moet worden. Dit voorkomt voedselverspilling of een tekort aan eten en drinken.

Ook kunnen medewerkers koffie of lunch bestellen bij de catering service. Doordat de locatiegegevens meegegeven worden, weten zij in welke ruimte zij de koffie of lunch moeten plaatsen.

WHITE-text-505x124

Stationsplein 45, Unit D1.116

3013 AK Rotterdam

085 – 888 2466

sales@standbysolutions.nl

Bedrijf

© 2022 | Alle rechten voorbehouden | StandBy Solutions B.V.